Rozenkwarts l Gua Sha Gezichtsmassage

BLOG

Rozenkwarts l Gua Sha Gezichtsmassage

Rozenkwarts wordt vaak de ‘liefdessteen’ genoemd. Deze massage met de Rozenkwarts Gua Sha is perfect voor wat zelfliefde én de ultieme zelfzorg voor je huid.

De Gua Sha wordt gebruikt om de huid te liften en te verstevigen, de bloedcirculatie te verhogen en het helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Doordat de Gua Sha over het gezicht glijdt richting het kaakgewricht (tot aan het oor), wordt de lymfedrainage verhoogd. Dit zorgt voor een sterk ontgiftend effect op de huid.

Het is een cadeau voor je huid om af en toe een Gua Sha massage toe te passen bij jezelf. Voor een maximaal resultaat kan je deze routine dagelijks doen als aanvulling van jouw huidverzorgingsroutine, eventueel een verkorte versie. Als dit niet haalbaar is, kan je ook één keer per week echt de tijd hiervoor nemen en jezelf een uitgebreide massage gunnen!


Voordelen van de massage:

  • verstevigt de huid
  • vermindert rimpels en fijne lijntjes
  • verlicht de spanning in het gezicht

Voordat je begint aan de massage is het noodzakelijk om een kleine hoeveelheid olie of serum op je gezicht aanbrengen. Dit is nodig omdat de Gua Sha dan mooi over de huid glijdt, anders zou het te stroef kunnen worden. Wij raden de Rosehip Oil van Organicspa aan voor een hydratatieboost van de huid.

Belangrijk om te weten: in de Chinese geneeskunde gaan ze altijd van rechts naar links werken omdat de energie in ons lichaam op die manier vloeit, start dus altijd aan de rechterkant van jouw gezicht met de massage.


Gezichtsmassage stappen:

Plaats de Gua Sha in het midden van de kin, met de inkeping op de kaaklijn en met de steen op 45 graden. Met een lichte druk veeg je de Gua Sha richting het kaakgewricht, vlak naast het oor (de groene vlek op de illustratie). Herhaal dit 6 keer.

Draai de steen op zijn langste kant met een hoek van 45 graden en ga, beginnend vanuit de mondhoek, verder met het glijden van de Gua Sha over het gezicht tot aan het kaakgewricht. Herhaal dit zes keer zonder te overlappen met de vorige strook. Ga stillaan naar net onder het orbitale bot (onder het oog) en herhaal elke strook 6 keer.

Ga naar het midden van het voorhoofd en veeg bijna zonder druk, alleen het gewicht van de steen, naar de haarlijn aan de zijkant en omlaag naar het kaakgewricht. Ga bij elke strook een klein beetje hoger, overlappen kan geen kwaad, en blijf deze beweging doen totdat je de bovenste haarlijn bereikt hebt en dus de hele rechterkant van je voorhoofd gemasseerd hebt.

Ga terug naar het midden van het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en gebruik de Gua Sha met de langste platte kant parallel aan de ogen en veeg tot aan de haarlijn, opnieuw met nauwelijks enige druk. Herhaal dit zes keer en ga over het voorhoofd naar de rechterkant van je haarlijn.

Dit is een extra stap om te helpen met lymfedrainage: begin bij het kaakgewricht, oefen een beetje druk uit en veeg dan de Gua Sha omhoog en over de bovenkant van het oor, beweeg rond naar de achterkant van het oor, langs de nek en over het schouderblad. Herhaal 6 keer

Herhaal het hele ritueel aan de linkerkant van je gezicht, beginnend bij de kin.

Geniet van deze heerlijk ontspannende me-time!