Kies jij ook voor huidverzorging op basis van planten?

BLOG

Kies jij ook voor huidverzorging op basis van planten?

 Zuurstof, de geur van zuivere aarde, dauw op het gras, … Het plantenrijk is een onmisbaar onderdeel van ons bestaan. Zoals je wellicht al weet, ontwikkelt organicspa huidverzorging op basis van planten. Maar je weet misschien nog niet welke fantastische resultaten gecertificeerd organische en natuurlijke ingrediënten voor jou kunnen opleveren. Dat kom je uiteraard te weten in deze nieuwe blog van Studio Puur!

Wat maakt planten zo bijzonder?

Planten zijn essentieel voor de gezondheid van de mens, want plantencellen maken integraal deel uit van onze vitale bouwstenen. Het bijzondere aan planten is bovendien dat ze autotroof zijn. Dat betekent dat ze in hun eigen voedsel voorzien. Dankzij het principe van fotosynthese zetten ze water, zonlicht en koolstofdioxide om in zuurstof en enkelvoudige suikers die ze als brandstof gebruiken.

Waarom zijn planten zo belangrijk voor de mens?

Planten worden beschouwd als essentiële grondstoffen die op diverse manieren het leven op aarde ondersteunen:

 • Ze houden onze atmosfeer gezond
 • Ze voorzien ons in levensnoodzakelijke middelen zoals voedsel, medicijnen en onderdak.
 • Groene planten produceren primaire voedselbronnen voor alle organismen

Ze geven zuurstof af aan de atmosfeer, absorberen koolstofdioxide en voorzien het dierenrijk en de mens van voedsel en hun leefomgeving.

Welke planten zuiveren de lucht?

In de gespecialiseerde pers vind je her en der tips terug over hoe planten kunnen helpen om de lucht in je huis te zuiveren. Aloe Vera, één van de favoriete ingrediënten van organicspa komt dan steevast aan bod.

Deze wonderplant heeft niet enkel de voedende en ontstekingsremmende eigenschappen waar we eerder al over hadden. Volgens de Clean Air Study van NASA, helpt de plant schadelijke toxines zoals formaldehyde uit de lucht te filteren.

Ook de Scindapsus (Devil’s Ivy) blijkt deze eigenschappen te bezitten. Deze plant kamerplant gedijt moeiteloos en helpt je om gebruikelijke toxines die in huis voorkomen te neutraliseren.

Welke zijn de bruikbare onderdelen van planten?

Zo goed als elk onderdeel van onze geliefde planten kan aangewend worden vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. We geven je enkele voorbeelden die de bron zijn van een aantal heilzame organicspa ingrediënten:

 • Bladeren – Aloë Vera en Theeboomolie (Tea Tree Oil)
 • Wortels – Sandel- en Cederhout
 • Bloemen – zonnebloemzaadjes (bron van vitamine e)
 • Noten – amandel- en macadamia-olie
 • Fruit – Olijf- en Sinaasappelolie
 • Bonen – PGA (polyglutaminezuur)

Voor de beste resultaten wat betreft huidverzorging raden we je aan om sterke plantenformules te gebruiken, zoals je die terugvindt in de organicspa boosterproducten. Hiermee voeg je instant een hoge concentratie aan plantaardige actieve ingrediënten toe aan je huidverzorgingsroutine en bekom je het snelst het gewenste resultaat.

Welke resultaten mag je verwachten van de organicspa boosters?

 • vitamin c serum - herstelt en verheldert
 • wrinkle defence - verstevigt, hydrateert en vermindert diepe rimpels
 • a.c.e serum - anti-ageing die verheldert
 • antioxidant face oil - anti-ageing die verheldert en voedt
 • rosehip oil - herstelt en voedt
 • biohydra + serum - verstevigt en hydrateert

De organicsceuticals-lijn is organicspa’s antwoord op cosmeceuticals en bieden je een verbeterd therapeutisch effect dankzij haar sterke formules voor de veeleisende huid.

Weet wat er in je skincare zit!

Om je huid het allerbeste uit de natuur te kunnen bieden, is het belangrijk om te weten welke ingrediënten er in je huidverzorgingsproducten zitten. En natuurlijk ook welke producten je het best vermijdt, zoals chemische ingrediënten en bewaarmiddelen, synthetische kleurstoffen, water en vulmiddelen.

Vertrouwd geraken met de ingrediëntenlijst die er op de verpakking is in principe essentieel.

Tip! - Studio Puur stelde speciaal voor jou een lijst samen met de te vermijden toxische stoffen in cosmetica. Deze kan je hier downloaden!