Het 3 stappenplan voor een Mooi en Gezonde huid.

BLOG

Het 3 stappenplan voor een Mooi en Gezonde huid.

1) REINIGEN

Het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je ons hoort zeggen dat reinigen één van de belangrijkste stappen is tijdens het verzorgen van je huid. We herhalen het maar al te graag, want het is dan ook erg belangrijk! Dagelijks komen we in aanraking met allerlei onzuiverheden in de lucht, denk bv. aan fijn stof. Zelf als je geen make-up draagt is het reinigen van je gelaat een must. Je moet ’s avonds maar eens over je gezicht gaan met een vochtig watje, zie je het vuil dat er van af komt?

’s Morgens is het minstens even belangrijk om goed te reinigen. We zweten ’s nachts en daardoor komt er talg vrij. Onze huid kan een opfrisbeurt gebruiken vlak voor we er dagcrème en make-up op gaan smeren. Wist je trouwens dat je make-up veel langer goed blijft doorheen de dag indien je je gelaat goed gereinigd hebt? Het is sowieso veel hygiënischer om je make-up borstels enkel te gebruiken op een schone huid.


Hoe ga je het best te werk?

Gebruik een milde reinigingscrème zoals de Cream Cleanser van Organicspa. (neen water alleen is niet voldoende!:-) Breng deze aan op een vochtige huid of op het borstelkopje van het Zeitgard Anti- Age borstelapparaat  en maak cirkelvormige bewegingen met je vingers over het gelaat, de hals en het decolleté. Deze mag ook gebruikt worden om oog make-up te verwijderen. Spoel grondig af! Als je een vette huid hebt raden we je aan om een schuimreiniger te gebruiken, zoals de Foam Cleanser van Organicspa.


2) TONIFIËREN

Na het reinigen is het tijd om te tonifiëren. Met een lotion/toner sluit je het reinigingsritueel af. Door het gebruiken van een lotion sluit je de poriën, wordt de PH-waarde van de huid hersteld en lossen de laatste restjes van de reinigingscrème op.

Je kan hiervoor de toner van Organicspa gebruiken, die werkt met een spray-systeem waardoor je gemakkelijk de nevel op je gelaat kan laten neerdalen. Laat opdrogen of dep droog met een tissue.

Tip: je kan deze lotion ook gebruiken als verfrissing in de zomer! Als je water sprayt als verfrissing droogt je huid nog meer uit en maak je ook meer kans om te verbranden doordat water de zon weerspiegelt. De toner droogt je huid niet uit en maakt de kans op verbranden niet groter!


3) HYDRATEREN

De laatste stap is hydrateren. Nu je gelaat helemaal gereinigd is en je huid hersteld is van het water, is het tijd om ze weer op te vullen met vocht. Gebruik hiervoor een dagcrème die goed bij jouw huidtype past. Organicspa heeft vier verschillende dagcrèmes die elk geschikt zijn voor een ander huidtype. We zetten ze even op een rijtje:


Day Moisture

Deze crème is geschikt voor de normale huid. Heb jij niet echt last van droogheid maar heb je ook geen vette huid met veel onzuiverheden? Dan is deze crème geschikt voor jou!


Intense Moisture

Heb je eerder een droge huid? Voelt je huid trekkerig aan als je uit de douche komt? Heb je weinig zichtbare poriën? Dan gebruik je beste deze crème!


Moisture Rich

is bedoeld voor mensen met een extreem droge huid. Heb je last van trekkerigheid, jeuk en soms schilfers? Dan is deze crème de beste oplossing, ze is erg rijk aan vocht en hydrateert onmiddellijk.


Moisture Control

Glimt jouw huid? Ligt er vaak een vet laagje overheen? Heb je vaak last van onzuiverheden zoals puistjes? Dan moet je zeker deze crème eens proberen! Jouw huid heeft duidelijk niet veel vocht nodig.

Tip: deze crèmes dienen als dag- én als nachtcrème. Je kan ze dus ook ’s avonds aanbrengen.EXTRA

Door elke dag te reinigen, te tonifiëren en te hydrateren houd je je huid jong en fris. Dat willen we allemaal toch? Je denkt nu misschien dat dit alles veel tijd in beslag neemt, maar je zal zien dat na verloop van tijd deze routine perfect bij te houden is. Je poetst toch ook dagelijks je tanden?

Natuurlijk kan je altijd extra stappen ondernemen om je huid de optimale verzorging te geven die ze nodig heeft.


Door wekelijks te scrubben en een masker te gebruiken verwen je jouw huid en zal je nog sneller resultaat zien. Het is niet alleen goed voor je huid, het werkt ook ontspannend en kan perfect dienen als me-time momentje op zondag.


Hoe ga je hierbij te werk?

Na het reinigen van je gezicht gebruik je een zachte scrub, zoals de Face Exfoliant van organicspa. Door met je vingers cirkelvormige bewegingen te maken over het gelaat, masseer je je huid zachtjes en worden dode huidcellen verwijderd dankzij de kleine korreltjes. Je zal zien dat je huid hier lichtjes rood van wordt, dat is normaal. Heb je een heel gevoelige huid? Dan kan het zeker geen kwaad om wat Cream Cleanser toe te voegen bij de scrub. Zo maak je de substantie minder grof en is de scrub zacht genoeg voor jouw huid.


Spoel het product goed af met lauwwarm water en werk af met een masker. Ook hier kies je een masker dat het best bij jouw huidtype past:


Droge tot zeer droge huid? – Cream Masker

Normale tot droge huid? – Gel Masker

Gemengde tot vette huid? – Clay Masker


Laat het masker 10 minuutjes inwerken, spoel daarna grondig af met lauwwarm water, tonifiëer, hydrateer et voilà! Je huid heeft een stevige opkikker gekregen en jij voelt je als herboren ;-).

Succes met je huid dagelijks goed te verzorgen om een Mooi en Gezonde huid te behouden

Marie-Christine