De ochtendroutine van Marie-Christine

BLOG

De ochtendroutine van Marie-Christine

Er is voor mij niets leuker dan de dag beginnen met mijn vertrouwde ochtendroutine. Het brengt me rust, het ontspant en het zorgt ervoor dat ik met goede moed aan de dag kan beginnen. Wat die routine nu precies inhoudt, leg ik uitgebreid uit in deze blog.

Om je huid in goede conditie te houden, maar ook jezelf wat extra aandacht en rust te geven, is een goede skincare routine onmisbaar. Voor velen lijkt het al snel tijdrovend, maar het duurt slechts een kwartiertje.

Mijn dag beginnen doe ik met een natuurlijke mini-detox: een glas lauw water met citroensap en eventueel ook wat gember. Dat zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten en je metabolisme sterker wordt. Om goed te aarden en mijn bloedcirculatie te verbeteren, ga ik eventjes "dauwtrappelen", ik stap blootsvoets op het gras in mijn tuin en daarna mediteer ik een kwartiertje. hierna is het tijd voor mijn skincare routine met mijn favorieten van Organicspa.

Stap 1: Reinigen

Beginnen doe ik met de lactic gel cleanser - een soort van mini peeling - op basis van melkzuur. Die milde reiniger verwijdert dode huidcellen en overtollige olie zodat andere producten goed opgenomen worden door de huid. Het is een zachte cleanser met de geur van citrus, heerlijk verfrissend in de zomer!

TIP: Douche je ‘s ochtends? Neem je cleanser dan mee onder de douche, twee vliegen in één klap!

Stap 2: Tonifiëren

Een onmisbare stap na het reinigen is het aanbrengen van een toner. Ik gebruik daarvoor de toner mist van Organicspa. Je zou denken dat water de huid hydrateert, maar dat is niet het geval, water droogt je huid uit na het reinigen en de toner hydrateert je huid opnieuw. Tijdens de warmere maanden bewaar ik de toner graag in de frigo voor een verkoelend effect.

Stap 3: Hydrateren

Goed hydrateren is de volgende stap in mijn ochtendroutine. Eerst breng ik de eye balm aan onder mijn ogen en boven mijn oogleden, net onder mijn wenkbrauwen.Verzacht, verstevig en herstel het huidoppervlak rond de delicate oogzone met deze oogbalsem, verrijkt met macadamia. De oogcrème dringt diep in voor ultieme hydratatie en helpt in het bestrijden van huidveroudering. Met de rozenkwarts roller van White Lotus maak ik telkens een opwaartse beweging van binnen naar buiten, dat werkt drainerend en zorgt ervoor dat mijn ogen minder puffy zijn.

Vervolgens gebruik ik het ACE serum op basis van vitamine A, C en E. Het serum is rijk aan duindoornolie en kakadu plum die de huid enorm voeden, de vitaliteit van de huid een flinke boost geven en de elasticiteit verbeteren. De vitamine C verheldert de teint en vermindert fijne lijntjes en pigmentvlekjes. Ik masseer het serum opnieuw goed in met de rozenkwarts roller, zo kan het product inwerken in alle cellen.

Ten slotte voed ik mijn huid met de Pro Renewal, gecreëerd om de huid te beschermen en verdedigen tegen vervuilende stoffen uit jouw dagelijkse omgeving. De huid wordt gevoed en verjongd. Deze rijke vochtinbrengende crème bevat essentiële biologische actieve stoffen die helpen bij het bevorderen van een gezonde huidcelontwikkeling, de huid zuiveren van gifstoffen en helpen bij het vernieuwen van de huidtextuur. 

Stap 4: 5' make-up

Na mijn skincare routine breng ook graag wat basis make-up aan om de dag met een natuurlijke glow te beginnen. De beauty balm fair van Organicspa is voor mij onmisbaar, het is een all-in-one product dat je kan vergelijken met een BB cream. Het hydrateert en beschermt tegen de zon, maar geeft gelijk ook wat kleur. Vervolgens breng ik het minerale poeder van Studio Mino aan, gevolgd door het contour poeder op mijn jukbeenderen en kaaklijn en de blush op mijn wangen.

Mijn day to day look werk ik af met wat mascara en oogschaduw.

Bezoek de webshop